Колеги, днес смених жилата на ръчната, че отдавна се каня да го направя, но все не остава време.Всичко беше точно до момента в който реших да я регулирам за да видя на кой съм ще хване.Проблема е ,че колкото и да е натягам нито едно от колелетата не лови, има някакви признаци ,но много слаби.Накладките не съм сменял,но така като ги гледам има живот в тях.Дали ще трябва да отварям апаратите и да играе ремонтния комплект?Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблем с ръчна спирачка AR156 2,4 JTD
Collapse
X
-
Разхлаби гайката за регулирането,за да се отпуснат жилата.При това положение развий гайките на палците на спирачните апарати.Те са на конус с шлици.Изваждаш ги от шлица и ги завърташ до изпъването на жилата.Завиваш ги при това положение и после ги регулираш отпред от гайката.Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от zdravko_ss Покажи съобщениеЕдва днес намерих време да погледна ръчната и останах неприятно изненадан.Оказа се блокирал спирачен апарат и за това не може да хване ръчната.Ще го разглобявам да видя дали подлежи на ремонт или ще търся нов.166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer
Comment
-
накладки има, явно това колело одавна не е работило при спиране.Буталото е без маншонче и спекло супер много.Отделно там където се развива самия апарат има две като буталца с маншончета, та долното е така спекло,че не можах да го изкарам и след няколко удара(беше ме страх да не падне от крика)_156_2,4_JTD_136hp_-EX
156 FL 1,9 JTD 115hp "05
Comment
-
Е работата е ясна. Без маншона се е напълнило с боклуци, а сигурно е и ръждясало. Другото което казваш като малки буталца, са водачите. Те трябва да се движат свободно даже на ръка.
Може би ще е най-добре да се ориентираш направо към покупка на нов/втора употреба спирачен апарат.166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer
Comment
Comment